Veel PvdD-voor­stellen aange­nomen bij bespreking Perspec­tiefnota 2024


Eerlijkere klimaat­com­mu­ni­catie, opvang van huis­dieren bij huiselijk geweld, rookvrije bussta­tions, en meer!

13 juli 2023

Bij de bespreking van de Perspectiefnota 2024 zijn zes voorstellen van de Partij voor de Dieren aangenomen, waarvan twee zelfs unaniem. De Partij voor de Dieren diende negen moties in, de meeste van alle fracties. Dat daar zes van zijn aangenomen, zien wij als mooie score, waarmee we enorm blij zijn!

Het gaat onder meer om moties voor een eerlijkere communicatiestrategie over klimaat, waarbij het grote klimaateffect van vlees en zuivel niet onbenoemd blijft, en waarbij zeker ook de grote, vervuilende bedrijven worden aangesproken.

Ook is het voorstel aangenomen om te onderzoeken hoe we kunnen bijdragen aan een betere opvang van de huisdieren van menselijke slachtoffers van huiselijk geweld. Het rookvrij maken van de Tilburgse busstations, en uiteindelijk de bushaltes, is onderwerp van nog een aangenomen motie.

In twee lange vergaderdagen besprak de Tilburgse gemeenteraad de Perspectiefnota. Daarmee geeft de raad "perspectief mee" aan het college, waarmee zij vervolgens de begroting vormgeven. De begroting voor het jaar 2024 wordt in november besproken.

Lees hier een uitgebreid verslag van de behandeling van de perspectiefnota, met links naar alle ingediende moties.

Gerelateerd nieuws

Succesvolle raadsvergadering met o.a. aangenomen vuurwerkverbod

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 22 mei heeft onze fractie zich weer laten gelden. Zo hebben we een cruciale rol gespe...

Lees verder

Aandacht voor neurodiversiteit, toegankelijke fietsenstallingen, en klimaateffecten van de ijsbaan

Bij het bespreken van de begroting van 2024 zijn drie voorstellen van onze fractie aangenomen. Zo was een meerderheid van de ...

Lees verder

Zet je in om de Partij voor de Dieren groter te maken

    Word actief