Anne-Miep Vlasveld


Raadslid & frac­tie­voor­zitter

Geboren in Duitsland in 1986, getogen aan de Zeeuwse kust en alweer 15 jaar woonachtig in Tilburg! Ik kwam hier voor mijn studie Pedagogiek en heb in bijna alle delen van de stad wel gewoond. Ondertussen woon ik samen met mijn man, 2 zoontjes (2 en 4) en 2 katten in Quirijnstok.

In 2013 werd ik veganist en wilde ik meer doen voor dierenwelzijn. Zo werd ik lid van PINK! de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Ik werd voorzitter van de Brabantse afdeling en groeide zo langzaam door richting de partij zelf. Na een paar jaar besturen in de toenmalige werkgroepen van Partij voor de Dieren Brabant en Tilburg vond ik dat er op groen gebied bar weinig te kiezen was in de gemeente Tilburg. Onder het mom “als niemand het doet, doe ik het maar zelf”, wilde ik toen de gemeenteraad in. Daar was het alleen nog iets te vroeg voor, helaas geen Tilburgse gemeenteraadsfractie in 2018. Bij de pakken neerzitten past echter niet bij mij dus solliciteerde ik op goed geluk voor de Provinciale Staten om zo meer ervaring op te doen en met succes!

Op dit moment ben ik Statenlid namens onze Partij in Brabant met als hoofd portefeuilles landbouw en mobiliteit. De Staten bleek een goede en interessante leerschool te zijn. Het is heel fijn om een plek te hebben waar je daadwerkelijk aan de slag kunt om op te komen voor dieren, natuur en milieu. Die energie wil ik ook inzetten voor de gemeenteraad!

Over energie gesproken, waar mag je me nachts voor wakker maken? Eigenlijk het liefste niet (de jongens houden me al teveel wakker…) maar ik maak en uitzondering voor koffie met havermelk en de worteltaart van VanPlanten!

Gerelateerd

Demon­stratie bij apen­han­delaar Hartelust in Tilburg

Toespraak van Anne-Miep Vlasveld

Daar staan we dan. Alwéér. Het dierenleed achter deze deuren is er niet minder om geworden. Sterker nog, het lijkt erop dat het alleen maar meer geworden is. Eerlijk is eerlijk. Minister Adema heeft ook iets goeds gedaan voor proefdieren. Nadat toenmalig Partij voor de Dieren Kamerlid er heel erg veel aandacht voor gevraagd heeft, heeft de minister geld vrij gespeeld. 124,5 miljoen euro gaat er ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws