Onder­steuning bij neutra­li­seren van katten, en vier andere aange­nomen voor­stellen


Met vijf aange­nomen moties is weer een duide­lijke PvdD-stempel gedrukt

21 juni 2024

Vijf van de zes moties die wij hebben ingediend, bij de bespreking van de Perspectiefnota 2025, zijn aangenomen. Daardoor wordt Tilburg weer een stukje groener en diervriendelijker.

Zo is ons voorstel aangenomen voor een jaarlijkse kortingsactie op het neutraliseren en chippen van katten, om zo het aantal zwerf- en straatkatten te verlagen. Ook was er een meerderheid voor ons voorstel om voortaan bij nieuwe parkeerplaatsen zogeheten grasbetontegels te gebruiken, i.p.v. dichte tegels of asfalt, zodat water beter de bodem in kan en het gras voor wat verkoeling kan zorgen.

Daarnaast zijn moties van ons overgenomen over het plaatsen van meer vuilnisbakken langs routes waar veel zwerfafval terechtkomt, over het onderzoeken van de mogelijkheden van een transferium in Stappegoor, en over het plaatsen van borden over het verbod van het voeren van watervogels, ter bescherming van hun gezondheid en dat van het water.

Binnenkort plaatsen we een uitgebreider verslag.

Gerelateerd nieuws

Het doek is gevallen voor de jaarlijkse, massale reptielenbeurs in Tilburg

Onze kritiek op de ‘Tilburgse Terrarium Dagen’ heeft het gewenste resultaat opgeleverd: de gemeente erkent nu dat deze beurs,...

Lees verder

Demonstratie bij apenhandelaar Hartelust in Tilburg

Daar staan we dan. Alwéér. Het dierenleed achter deze deuren is er niet minder om geworden. Sterker nog, het lijkt erop dat h...

Lees verder

Zet je in om de Partij voor de Dieren groter te maken

    Word actief