Het doek is gevallen voor de jaar­lijkse, massale reptie­len­beurs in Tilburg


Orga­ni­satie trekt de stekker eruit na kritische vragen van Partij voor de Dieren

19 juni 2024

Onze kritiek op de ‘Tilburgse Terrarium Dagen’ heeft het gewenste resultaat opgeleverd: de gemeente erkent nu dat deze beurs, met duizenden schildpadden, slangen en kikkers in plastic bakjes, in strijd is met het gemeentelijk beleid en zo dus niet mag plaatsvinden. De organisatie heeft daarop de stekker eruit getrokken. We zijn erg verheugd dat daarmee een einde is gekomen aan dit dieronterende evenement!

Door het stellen van meerdere sets technische en schriftelijke vragen werd duidelijk dat er nooit een vergunning is aangevraagd en verleend voor de beurs. Een evenement met dieren, op deze locatie, mag niet zonder vergunning plaatsvinden. Vervolgens moet aan allerhande voorwaarden worden voldaan, onder andere rond dierenwelzijn. De organisatie van de beurs, dierenpark De Oliemeulen heeft naar aanleiding van deze ontwikkelingen besloten per direct met de beurs te stoppen.

Ons raadslid Pam Wijnans is erg blij dat de gemeente hierin heeft doorgepakt: “Dit is helemaal in lijn met de wens een stad te zijn die het welzijn van alle dieren serieus neemt. In zo’n stad past geen beurs met duizenden exotische dieren in kleine, doorzichtige plastic bakjes. Ik hoop vooral dat hiermee minder impulsaankopen worden gedaan, en er minder dieren worden gedumpt.”

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Stop met het aanbieden van duizenden dieren in plastic bakjes

Weer duizenden kikkers, schildpadden en slangen in plastic bakjes op een beurs in Tilburg? Niet als het aan ons gemeenteraads...

Lees verder

Ondersteuning bij neutraliseren van katten, en vier andere aangenomen voorstellen

Vijf van de zes moties die wij hebben ingediend, bij de bespreking van de Perspectiefnota 2025, zijn aangenomen. Daardoor wor...

Lees verder

Zet je in om de Partij voor de Dieren groter te maken

    Word actief