Op werk­bezoek - Duurzaam bouwen


19 augustus 2024

Naast allerlei inhoudelijke vergaderingen kunnen raadsleden ook op werkbezoek.
Deze keer was het thema duurzaamheid en ging Anne-Miep mee.


De focus lag op duurzaam bouwen en dat past natuurlijk helemaal in ons straatje. Naast een interessant bezoek aan elektrische bussenbouwer Ebusco in Deurne en de slimme duurzame wijk Telkesveld in Helmond gingen de raadsleden ook naar Ecodorp Boekel. En wat een mooi project is dat!

98% van de gebruikte materialen in de woningen zijn herbruikbaar of gemaakt van iets wat anders als afval weggegooid zou zijn. Denk aan oude spijkerbroeken of glasresten. Ook hebben alle woningen een grijswatersysteem wat betekent dat de wc en wasmachine gebruik maken van regenwater. Energie krijgen de woningen van zonnepanelen. Momenteel wordt er gewerkt aan een eigen energiecentrale om de energie van de zonnepanelen om te zetten in warmte voor de winter. Ook die energiecentrale is van hernieuwbare materialen gemaakt.

Over alles is nagedacht. Dat de woningen rond gebouwd zijn is niet zomaar, het zorgt voor een meer sociale en veilige manier van wonen. Ook is er een mooie tuin met voedselbos aanwezig.

Kortom, een inspirerend bezoek. Het laat zien dat er zoveel meer mogelijk is op het gebied van duurzaam bouwen. Wat onze fractie roept in de raadszaal, werkt in het echt. Fijn om te zien!

Gerelateerd nieuws

Zomerreces: en nu?

8 juli t/m 16 augustus is het zomerreces. Tijdens het zomerreces zijn er geen raadsactiviteiten. Het is voor de fractie dus e...

Lees verder

Zet je in om de Partij voor de Dieren groter te maken

    Word actief