Nieuwe huis- en hobby­die­ren­lijst


1 juli 2024

Sinds 1 juli 2024 is de nieuwe huis- en hobbydierenlijst ingegaan (voorheen positieflijst). Deze lijst is er omdat niet alle dieren geschikt zijn om te houden. Sommige dieren hebben ingewikkelde verzorging nodig, kunnen ziektes overdragen of zijn gevaarlijk.

Op de huis- en hobbydierenlijst staan de 30 zoogdiersoorten die je nog wél mag kopen, houden of verkopen. Voor vogels, amfibieën en reptielen komen later positieflijsten. Tot die tijd mogen deze dieren dus gehouden worden, ook als het exotische dieren zijn of als ze moeilijk te verzorgen zijn. De Partij voor de Dieren is blij met de aangescherpte regels maar ziet de lijst liever nog strenger. Ook zouden we op andere manieren dan enkel middels deze regels dierenwelzijn kunnen verbeteren bijvoorbeeld door:

  • Exotische dieren niet meer tentoon te stellen als attractie op de kermis.
  • De jaarlijkse reptielenbeurs waar dieren met duizenden tegelijk worden aangeboden niet meer toestaan.
  • Strenger fok en soorten beleid op kinderboerderijen.
  • Geen verkoop van huisdieren in tuincentra.

Op deze manieren beperk je impulsaankopen en worden dieren hopelijk minder als 'hobby' gezien. Het zijn levende wezens met eigen behoeften, geen verzamelobjecten.

*Op de foto zie je een alpaca. Alpaca's staan op de huis- en hobbydierenlijst en mogen dus gehouden worden als huisdier..

1 w.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Demonstratie bij apenhandelaar Hartelust in Tilburg

Daar staan we dan. Alwéér. Het dierenleed achter deze deuren is er niet minder om geworden. Sterker nog, het lijkt erop dat h...

Lees verder

Zomerreces: en nu?

8 juli t/m 16 augustus is het zomerreces. Tijdens het zomerreces zijn er geen raadsactiviteiten. Het is voor de fractie dus e...

Lees verder

Zet je in om de Partij voor de Dieren groter te maken

    Word actief