Debat Fietspad Leijpark


Debat­bij­drage

31 oktober 2022

De debatvraag spreekt voor zich; de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed geeft aan dat het Leijpark, ook al is in de beantwoording op vragen van VOOR Tilburg aangegeven dat het niet zo is, wel degelijk als Cultureel Erfgoed aangemerkt kan worden.

Mijn vraag is dan ook heel simpel, en dat is ook meteen een vraag aan de mede-raadsleden; willen wij dit onderzocht hebben? Zint eer gij begint. Als het asfalt er ligt, dan kunnen we niet meer terug en gaat er weer een stuk binnenstedelijke natuur naar de galemiezen. Terwijl we ons dat niet meer kunnen veroorloven...

De fietsroute door het Leijpark is een typisch voorbeeld van korte termijn mensenbelangen voor ongeveer 3 minuten tijdwinst. Er werd aangegeven dat het veiliger zou moeten zijn terwijl bij de informatiesessie al werd aangegeven door de 2 heren van het hotel dat zij, ook met dit fietspad, hun jonge vrouwelijke medewerkers niet door het hotel zouden laten fietsen. Zoals mevrouw Mieris al aangaf, er IS al een fietsroute. Uit de stukken begreep ik, dat we het Leijpark aan gaan passen als een tijdelijke oplossing ebruiken als een tijdelijke oplossing voordat de backbone klaar is.

De voorzitter gaf het aan het begin al aan; dit voorgenomen besluit is een college bevoegdheid. De enige mogelijkheid die ons rest is een motie actueel en die optie zullen wij dan ook benutten. Mijn vraag is dan ook aan de overige raadsleden; bent u voor het fietspad of niet?

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Integraal Beheerplan Openbare ruimte (IBOR)

Lees verder

Begroting 2023

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer