Verklaring mee-indienen moties Chinese steden­banden en houtstook


19 december 2022

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2022 heeft onze fractie twee moties mee ingediend. Wij lichten graag toe waarom.

Het gaat om een motie van de PvdA, over het verbreken van de twee stedenbanden die Tilburg heeft met de Chinese steden Changzhou en Chengdu. De reden voor deze motie zijn de ernstige en massale schendingen van mensenrechten in China. Wat ons betreft kun je geen ‘vrienden’ zijn met een land dat stelselmatig meer dan een miljoen minderheden onderdrukt in strafkampen en tot aan genocide toe.

De andere motie is een voorstel van GroenLinks om te onderzoeken of er regels opgenomen kunnen worden over overlast door het stoken van houtkachels, palletkachels en allesbranders, en om houtstook bij code rood te verbieden. Dit onderwerp gaat ons na aan het hart. Ondanks de beperkte mogelijkheden, lijkt het ons van belang om te kijken wat er toch mogelijk is om de overlast van houtstook te minimaliseren.

Wij waren zelf ook voornemens om op beide onderwerpen voorstellen in te dienen, dus we zijn blij dat we konden aansluiten bij deze moties en dat beide moties zijn aangenomen.

Gerelateerd nieuws

Plantaardig kerstmenu

Weet je nog niet wat je deze kerst gaat eten? De Tilburgse werkgroep biedt hulp! Samen met Focus Foodbar ontwikkelden zij een...

Lees verder

Vuurwerk cleanup

Erger jij je ook altijd aan het afval dat op straat blijft liggen na de jaarwisseling? En wil jij samen met andere gelijkgest...

Lees verder

Zet je in om de Partij voor de Dieren groter te maken

    Word actief