Doel Tilburg klimaat­neu­traal van 2045 naar 2050 gegaan!


Vanaf 2017 was altijd het doel om in 2045 klimaat­neu­traal te zijn. In de actu­a­li­satie doelen ener­gie­tran­sitie is dit veranderd naar 2050.

10 oktober 2024

Ons amendement 2045 blijft 2045, die we samen met SP Tilburg hebben ingediend, is helaas verworpen in de raadsvergadering van 10 oktober. Dit is een amendement voor het raadsvoorstel actualisatie doelen energietransitie.

Vanaf 2017 was altijd het doel om in 2045 klimaatneutraal te zijn. In de actualisatie doelen energietransitie is dit veranderd naar 2050.

Wij vinden het heel raar dat wanneer er iets vooruitstrevends of positiefs gebeurt het vaak gedeeld wordt met de inwoners van onze gemeente, via bijvoorbeeld sociale media. Maar iets als het uitstellen van 5 jaar om klimaatneutraal te zijn, dat wordt zomaar gedaan zonder dat inwoners daar actief over geïnformeerd worden.

Waarom wordt het doel uitgesteld naar 2050?
Op basis van de bij ons bekende informatie is de reden om te wisselen van deadline vooral administratief, omdat we zo gelijk komen met de landelijke richtlijnen. Dit terwijl de gemeenteraad in 2022, door een motie van de Partij voor de Dieren en ONS Tilburg, de klimaatnoodtoestand heeft uitgeroepen. Je zou daarom toch zeggen dat we als gemeente gemotiveerd zijn om juist zo snel mogelijk klimaatneutraal te zijn! En dat we het niet laten afhangen van de landelijke richtlijnen.

Gerelateerd nieuws

Expertmeeting dierenwelzijnsbeleid

Maandag 23 september vond een expertmeeting dierenwelzijnsbeleid plaats. Op 6 mei vond hier al een informatiebijeenkomst over...

Lees verder

Zet je in om de Partij voor de Dieren groter te maken

    Word actief